fbpx

Samonosna vrata za vašo varnost in zasebnost

Samonosna vrata odlično zapirajo ograjene prostore ter jamčijo udobje, učinkovito izrabo prostora in lep videz

Do varnosti in zasebnost s celovitimi ograjnimi sistemi

Ograja pomeni večjo varnost, ograditev zasebnega prostora, vizualno in protihrupno zaščito in preprečuje prehod živalim. Pri sodobnih hišah in zahtevnih investitorjih je izjemno pomembna tudi njena slogovna in barvna usklajenost z nepremičnino. Ograja je tako vedno bolj okras nepremičnine in v ponos lastniku.  Vse našteto velja tudi za izbiro samonosnih vrat. Pravo izbiro si lahko zagotovimo z odločitvijo za specializiranega in strokovnega izvajalca.

Samonosna linijska vrata so odlična rešitev zapiranja prostorov namenjenih prehodu vozil ali oseb.

Samonosna linijska ograjna vrata so praviloma namenjena prehodu vozil v notranjost ograjenega prostora. Omogočajo zapiranje svetlih odprtin prehoda vse do 8m, odvisno od višine vratnih kril. Njihova ključna prednost je v tem, da s pomočjo nosilnega mehanizma na temelju drsijo preko svetle odprtine prehoda nad tlemi. Prostor za odpiranje samonosnih vrat je potreben le v liniji vrat. Lahko jih zapiramo ročno ali pa z elektro motornim pogonom. V primeru ročnega zapiranja se v vrata vgradi ključavnica s kljuko, na končni steber pa posebna pripira za linijska vrata.

Odločitev za obliko, višino, dolžino in tip vrat za prehod vozil je odvisna od številnih dejavnikov. Med ključnimi so izbira materiala, lokacija, pogostost prehoda, želena višina in širina, potreba po protihrupni in zvočni zaščiti, možnost avtomatskega upravljanja, nastavitve prilagojene potrebam uporabnikov.

Optimalna izbira

Ključna prednost samonosnih vrat je, da je v odprtem položaju prehod povsem prost, brez kakršnihkoli vodil ali tračnic. Uporabniki najpogosteje želijo tudi čvrsto in zanesljivo konstrukcijo, enostavno upravljanje in vzdrževanje, skladen dizajn, dolgoletno jamstvo, enostavno in hitro odpiranje in zapiranje. Pogoste so tudi želje po dodatkih, pisanih na kožo lastnikov. Te se nanašajo na obliko, elektronske nastavitve, izpise hišnih številk ali imen podjetij na vhodnih vratih. Vsem tem zahtevam lahko ugodi izvajalec z lastno proizvodnjo, ki vključuje vse faze od načrtovanja do izvedbe.

Jeklena konstrukcija zagotavlja trajno uporabo

Zaradi svoje trdnosti, vzdržljivosti ter hkrati ustreznega razmerja med uporabno vrednostjo in ceno je odločitev za jekleno konstrukcijo najpogostejša. Izjemno pomembna je kakovostna zaščita konstrukcije. Pri kakovostnih ponudnikih je to kombinacija vročega cinkanja in prašnega barvanja. Ta zagotavlja trajno uporabo izdelka, ki ne potrebuje praktično nikakršnega vzdrževanja in nege.

Omejitve samonosnih linijskih vrat

Svetla odprtina samonosnih linijskih vrat se običajno razteza v razdalji od 3m do 8m. Po naročilu so možne tudi druge dimenzije. Izvedba je odvisna tudi od višine vrat in polnila. Polnila vratnih kril so lahko žični paneli, perforirana pločevina, lamele, varjeni profili različnih tipov, cevni profili in druga polnila po želji kupca. Od teže posameznega polnila, dimenzij vrat in naklona terena pa je odvisna tudi izbira moči motornega pogona vrat. Pri padcih terena manjših od 2 % zadostuje standarden pogon. Pri večjih padcih od 2% do 5 % je potrebno izbrati nekoliko močnejši pogon. Pri večjih naklonih in izven standardnih polnilih pa je potreben poseben izračun za izbiro primerne moči pogona samonosnih vrat.

Garancija in vzdrževanje

Kakovostna kombinirana zaščita jekla s postopkoma vročega cinkanja in prašnega barvanja zagotavlja dolgotrajno uporabo v zadovoljstvo lastnikov. Jamstvo proti rjavenju pri kakovostnih ponudnikih znaša najmanj 10 let. Dejansko ima opisana zaščita še bistveno daljši rok trajanja. Pomembno je, da je uporabnik pozoren na morebitne fizične poškodbe, ki bi lahko nastale pri napačni uporabi vrat. Pri tem je pomembno, da se kupci prepričajo tudi o kakovosti ključavnic in okovja, ki so del ograjnega sistema. Tudi tukaj velja isto priporočilo o tem, da si zaupanje zaslužijo predvsem ponudniki okovja z učinkovito zaščito s postopki vročega cinkanja in da so najbolj občutljivi mehanizmi kot so ključavnice in pripire iz nerjavnih materialov. Sicer pa posebno vzdrževanje in čiščenje ni potrebno. V primerih čiščenja si dolgotrajno zadovoljstvo uporabniki lahko zagotovijo z uporabo neagresivnih čistil, ki ne vsebujejo alkalnih, bazičnih ali abrazivnih primesi.

 

Zakaj izbrati nas

Naše prednosti

Slovenski
izdelek

10 let
garancije

Več
1000 referenc

Storitve
na ključ

Brez
vzdrževanja

Rešitve
po meri